Op zaterdag 24 september vindt in Winkelgebied Oostpoort de Amsterdam-Oost Burendag 2022 plaats. Op verschillende plekken organiseren we leuke activiteiten voor jong én oud. Kom je langs om er samen met de buurt een mooie dag van te maken? Want zeg nou zelf, je hebt toch liever een goede buur dan een verre vriend?

De Burendag in het kort…

🎶 Lokale, Amsterdamse straatmuzikanten spelen bij de horecakade
🏆 Win duurzame prijzen van onze ondernemers bij de bingocaravan van Toos en Koos
👪 Drop je kids bij diverse workshops, zoals schminken, muziek maken en kleren kleuren
🚂 Kom speelgoed ruilen met mooie items van kinderen uit de buurt bij de Speelgoed Ruilmarkt
🎨 Woon de onthulling van het Oostportaal kunstwerk bij

Genieten van Amsterdamse straatmuzikanten aan de horecakade

Op onze horecakade komen verschillende Amsterdamse straatmuzikanten optreden. Plof lekker neer op één van onze heerlijke terrassen terwijl je van goede muziek geniet. Zo kun je lekker met de heupjes los op de swingmuziek van Terra Nova of de oude klassiekers van de Oldies meebrullen.

Onthulling Oostportaal en activiteiten voor je kids op het Land van Cocagneplein

Om 15.00 uur de onthulling van het kunstwerk Oostportaal, met kunstenaar Krijn de Koning en stadsdeelbestuurder Jan-Bert Vroege. Het kleurige kunstwerk bestaat uit twee delen. Het markeert Oostpoort en verbindt de wijk met de Transvaalbuurt aan de andere kant van de Linnaeusstraat. Bakkerij Balvert voorziet je tijdens de onthulling van speciale Oostportaal gebakjes. Daarnaast kunnen jouw kids onder begeleiding van De Rode Loper op School hun eigen versie van het Oostportaal kunstwerk maken. De 3 leukste creaties winnen een mooie prijs.

Daarnaast is er vanaf 12.00 uur op hetzelfde plein van alles te beleven. Zo kun je jouw kleine koter(s) laten schminken door de Feesttantes, oude kleren nieuw leven laten inblazen door ze natuurlijk te laten kleuren met Roua (vergeet geen wit t-shirt mee te nemen voor het kleuren!) en organiseren we twee keer een muzikaal slagveld onder leiding van Raw Resonance.

Tot slot organiseren we hier een Speelgoed Ruilmarkt! Onder leiding van Motherhood kun je samen met je kindje(s) vanaf 12.00 uur speelgoed komen ruilen met de mooie items van andere kinderen uit de buurt. 🧸🚂

Win duurzame prijzen bij de bingocaravan en duurzame speelgoed ruilmarkt bij het Oranje-Vrijstaatplein

Dit is toch feest? De Mobiele Bingohal van Toos en Koos is tijdens de Amsterdam-Oost Burendag van de partij! Met twaalf man worden er vanaf 12.00 uur korte rondes van maximaal 25 minuten gespeeld. De gelukkige winnaar gaat er met duurzame producten van Oostpoort ondernemers vandoor.

Tot op de Amsterdam-Oost Burendag 2022!

Wij hebben er ontzettend veel zin in om onze buren te ontmoeten en samen leuke activiteiten voor jong en oud ontdekken. Bovenal kijken we ernaar uit om er samen een geweldige dag van te maken. Zien we je op zaterdag 24 september vanaf 12.00 uur?

De Burendag 2022 is een initiatief van Winkelgebied Oostpoort. Een gebied waar 50 ondernemers een bijzonder aanbod van horeca, winkels, sport en cultuur bieden. Van drinken tot winkelen, werken tot wonen en ontspannen tot inspireren. Alles met het doel om de Amsterdammer te verbinden.