De paashaas had verspreid door het winkelgebied de ingrediënten voor zijn favoriete eiermuffins achtergelaten! Aan kinderen de vraag om de zes verschillende ingrediënten te verzamelen, thuis de eiermuffins klaar te maken en de meest originele foto toe te sturen via Facebook (www.facebook.com/beleefoostpoort) of per e-mail (events@oostpoort.nl). Het toesturen van de foto kan tot uiterlijk 4 april 2018. De winnaar wordt bekend gemaakt op 6 april 2018 en ontvangt een waardebon van €250,- te besteden in Oostpoort aan producten die bijdragen aan een gezonde leefstijl!

De route begon op het Oranje-Vrijstaatplein, waar kinderen werden gestimuleerd om lekker te bewegen door samen touwtje te springen en te hoela hoepen op muziek. Onderweg konden kinderen worden geschminkt en leerden zij meer over de gezonde ingrediënten van de eiermuffins. Ook wandelden er een levensgrote wortel, tomaat, ananas en aardbei rond door het winkelgebied en konden kinderen met hen op de foto!

De blije gezichten van de kinderen en ouders waren hét bewijs dat Pasen leuk en tegelijkertijd gezond kan zijn! Dit werkte aanstekelijk op het winkelende publiek , waardoor de boodschap voor een gezonde leefstijl ook aan anderen werd overgebracht.

Healthy Pasen werd georganiseerd door Beleef Oostpoort in samenwerking met het succesvolle initiatief ‘Zo blijven wij gezond in Oost’. Dit initiatief, ontstaan in 2014, werpt zijn vruchten af. Steeds meer bewoners, organisaties en ondernemers zetten zich in dit stadsdeel in voor het promoten van een gezonde leefstijl. Dit blijft niet onopgemerkt. Ook andere gemeenten in Nederland en zelfs in het buitenland zijn geïnspireerd geraakt door de lokale aanpak. In samenwerking met buurtorganisaties en actieve partners in de buurt zijn er al tal van initiatieven opgepakt waar behoefte aan is, zoals de workshops over gezond én goedkoop eten en een gezonde leefstijl. Enthousiaste bewoners zijn nu Op Gezonde Tour ambassadeur en brengen met veel passie de boodschap van ‘Zo blijven wij Gezond in Oost’ aan anderen over. Mede hierdoor geïnspireerd doen er nu ook steeds meer restaurants, ondernemers en supermarkten mee om met elkaar de buurt gezonder te maken.

Deze samenwerking zag je ook terug tijdens Healthy Pasen in Oostpoort, waarbij diverse partners en ondernemers zich weer hadden aangesloten. De deelnemende winkels waren dit keer Pets Place, Xenos, Albert Heijn, Burger ’n Shake, Cool Cat en The Cool Collective.

Natuurlijk waren ook de Op Gezonde Tour ambassadeurs aanwezig en kreeg het evenement door hen een gouden rand. Met veel passie en positiviteit leerden zij de kinderen meer over de ingrediënten voor gezonde eiermuffins en begeleidden zij met enthousiasme de sportactiviteiten op het Oranje-Vrijstaatplein.   

Neem een kijkje op Facebook voor alle foto’s (www.facebook.com/beleefoostpoort) of kijk in de fotogalerij en raak geïnspireerd hoe leuk gezond kan zijn! Meedoen met de actie? Lees hier de actievoorwaarden

Een vrolijk Healthy Pasen gewenst!

artikel afbeelding

Bereid de gezonde muffins thuis

Ingrediënten

• 6 eieren
• 100 gram havermout
• 1 paprika
• 1 wortel
• 1 theelepel bakpoeder
• 8 muffinvormpjes

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Was de groenten en snijd ze in kleine stukjes.
3. Zet de muffinvormpjes neer en vul ze met de groenten.
4. Doe de havermout in een keukenmachine en maal ze fijn tot havermoutmeel (als je geen keukenmachine
hebt kun je ook de hele havermout gebruiken). 
5. Klop de eieren samen met de melk goed door elkaar.
6. Meng nu de havermout (meel), bakpoeder, peper, zout en kruiden door het eiermengsel.
7. Schenk het eiermengsel over de groenten en vul de vormpjes tot ongeveer driekwart.
8. Zet de muffins voor 20-25 minuten in de oven. Haal ze niet meteen uit de vormpjes als ze klaar zijn, want dan schrikken ze en zakken ze in, dus laat ze eerst even laten afkoelen.
9. Maak een originele foto en stuur hem tot uiterlijk 4 april via Facebook of naar events@oostpoort.nl. Op vrijdag 6 april wordt de winnaar bekend gemaakt via Facebook en e-mail!
10. Eet smakelijk!