Op zondag 25 maart tussen 13.00 en 16.00 uur heeft de paashaas verspreid door winkelgebied Oostpoort ingrediënten voor zijn gezonde eiermuffins achter gelaten. Aan kinderen de vraag om de zes verschillende ingrediënten te verzamelen, thuis de eiermuffins klaar te maken en de meest originele foto toe te sturen via Facebook of per e-mail (events@oostpoort.nl). Dit kan tot uiterlijk 4 april. De winnaar wordt bekend gemaakt op 6 april en ontvangt een waardebon van € 250,- te besteden in Oostpoort aan producten die bijdragen aan een gezonde leefstijl!

De route start op het Oranje-Vrijstaatplein, waar kinderen en ouders worden verwelkomd. Met het startbewijs en recept op zak gaan zij in kleine groepen op pad. Onderweg worden kinderen gestimuleerd om te bewegen en gezond te eten, kunnen zij worden geschminkt en wandelen er een levensgrote wortel, tomaat, ananas en aardbei rond!

Om alle ingrediënten op tijd te verzamelen kunnen kinderen en ouders zich tot uiterlijk 15.30 uur aanmelden bij de startlocatie.

Zo blijven wij gezond in Oost

Healthy Pasen wordt georganiseerd door Beleef Oostpoort in samenwerking met het succesvolle initiatief ‘Zo blijven wij gezond in Oost’. Dit initiatief, ontstaan in 2014, werpt zijn vruchten af. Steeds meer bewoners, organisaties en ondernemers zetten zich in dit stadsdeel in voor het promoten van een gezonde leefstijl. Dit blijft niet onopgemerkt. Ook andere gemeenten in Nederland en zelfs in het buitenland zijn geïnspireerd geraakt door de lokale aanpak. In samenwerking met buurtorganisaties en actieve partners in de buurt zijn er al tal van initiatieven opgepakt waar behoefte aan is, zoals de workshops over gezond én goedkoop eten en een gezonde leefstijl. Enthousiaste bewoners zijn nu Op Gezonde Tour ambassadeur en brengen met veel passie de boodschap van ‘Zo blijven wij Gezond in Oost’ aan anderen over. Mede hierdoor geïnspireerd doen er nu ook steeds meer restaurants, ondernemers en supermarkten mee om met elkaar de buurt gezonder te maken.

Healthy Oostpoort
Deze samenwerking zie je ook terug tijdens Healthy Pasen in Oostpoort, waarbij diverse partners en ondernemers zich weer hebben aangesloten. Natuurlijk zijn ook de Op Gezonde Tour ambassadeurs aanwezig en leer je welke ingrediënten er nodig zijn voor gezonde eiermuffins! Kom je ook? Wie weet win jij met jouw foto wel de prijs!

Datum: 25 maart – Tijd: 13:00 – 16:00 uur – Startlocatie: Oranje-Vrijstaatplein (meld je hier voor 15.30 uur om mee te doen)

Kijk op Facebook (www.facebook.com/beleefoostpoort) voor meer informatie en de actievoorwaarden.