Ook in winkelgebied Oostpoort zijn de dagen kort en donker, naar de tijd van het jaar. De lichtkunstwerken  die in samenwerking met Light Art Collection op het Oranje-Vrijstaatplein brengen hier verandering in. Bewonder de lichtinstallatie Never Ends van de Italiaanse kunstenaars Luigi Console en Valentina Novembre. Het kunstwerk nodigt voorbijgangers uit om het kind in zichzelf naar boven te halen. Een wit en blauw schommelpaard staat op een platform met duizenden ledlampen, die oplichten wanneer het paard beklommen wordt. Het interactieve werk is voor jong en oud om mee te spelen. Naast Never Ends zijn er ook drie lichtgevende banken op het Oranje-Vrijstaatplein geïnstalleerd. Deze banken werden ontworpen door de Duitse lichtontwerper Bernd Spiecker en maken het mogelijk ‘op licht te zitten’. Elke 2,5 minuut veranderen de banken van kleur. Kortom, een bijzondere ervaring!

Winactie

Nog meer Amsterdam Light Festival ervaren? Doe mee met de winactie en maak kans op leuke prijzen! Kans maken? Haal het kind in jezelf naar boven en beken kleur door ons de meest originele foto te sturen van de kunstwerken. Stuur de foto in via Facebook.com/beleefoostpoort. De actie loopt van de actie is van 20 december t/m 30 december 2017. De winnaar wordt op 31 december via Facebook bekend gemaakt. Win 2 tickets voor een canal cruise tijdens Amsterdam Light Festival inclusief een goed gevulde goodiebag. De foto kan ingestuurd worden via de Facebookpagina: facebook.com/beleefoostpoortDe actievoorwaarden leest u hier. 

Over Amsterdam Light Festival

Van 30 november 2017 tot en met 21 januari 2018 vindt de 6e editie van Amsterdam Light Festival plaats. Tijdens dit jaarlijkse lichtkunstfestival voor jong en oud verandert het centrum van Amsterdam in een openlichtmuseum. Kunstwerken en installaties van hedendaagse (internationale) kunstenaars, designers en architecten verlichten de binnenstad, op en rond de grachten Iedere editie worden kunstwerken speciaal voor Amsterdam Light Festival gemaakt waarna zij onderdeel worden van de lichtkunstcollectie van het festival. De kunstwerken worden opnieuw geëxposeerd op locaties en festivals over de hele wereld door Light Art Collection, een initiatief van Amsterdam Light Festival.

Bezoek de water expositie en beleef de prachtige werken op en langs de Amsterdamse grachten. Of bezoek de land expositie op het Marineterrein en verken wandelend zowel de kunstwerken als dit historische gebied.