Zowel bedrijven als consumenten hebben verantwoorde producten en diensten omarmd en dat zie je in en rond Oostpoort terug. Als je hier rondloopt, kun je er haast niet meer omheen: vegetarische lunchtenten, biologische supermarkten en eerlijke kledingbedrijven. Maar ook bewegen wordt volop gestimuleerd. We hebben een aantal ondernemers geportretteerd die op hun manier met gezond leven en duurzaam produceren bezig zijn. Kijk maar eens op pagina 6 en 7. “Voor alles is een duurzaam alternatief.” 

Op 29 oktober vindt Healthy Halloween plaats, een evenement voor kinderen. Dat dit een leuk én gezond feest kan zijn, willen de ondernemers van het winkelcentrum samen met stadsdeel Oost laten zien. Over hun samenwerking Zo blijven wij gezond in Oost lees je alles op pagina 5. “Ik fiets nu overal naartoe.” 

En tot slot, wie zijn de mensen die winkelen in Oostpoort? We gingen de straat op en vroegen het aan vrolijke voorbijgangers. Blader naar pagina 3 en spot je buurvrouw, familielid of vriend.
Veel leesplezier!