Op het Oranje Vrijstaatplein verzamelde al vroeg in de middag veel kinderen die stonden te popelen om van start te gaan. Hier ontvingen zij een “gezond” rugtasje met deelnamekaart. In verschillende winkels in Oostpoort konden kinderen een ingrediënt voor de pompoensoep ophalen. In deze winkels vertelde de vrijwilligers van Zo blijven wij gezond in Oost spelenderwijs over de ingrediënten en bereidingswijze.

In Oostpoort liepen er ook veel griezels rond waarmee de kinderen op de foto konden gaan. Daarnaast was het mogelijk om gezonde spelletjes te spelen en konden kinderen zich laten schminken. Veel kids liepen ’s middags geschminkt en verkleed door Oostpoort heen.
Healthy Halloween werd georganiseerd in samenwerking met “Zo blijven wij gezond in Oost”. Een mooi initiatief in dit stadsdeel waarbij steeds meer bewoners, organisaties en ondernemers zich inzetten voor het promoten van een gezonde leefstijl.

Hebben uw kinderen ook deelgenomen aan de pompoenroute? Bezoekers werden opgeroepen om thuis de pompoensoep te bereiden en een foto te versturen naar onze Facebookpagina. Inmiddels is de winnaar bekendgemaakt. Esther The mochten wij feliciteren met €250,- shoptegoed te besteden in Oostpoort aan producten die bijdragen aan een gezonde leefstijl. Hieronder de winnende foto. 

winnende foto klein

 Ook nog de overheerlijke pompoensoep maken? Hieronder treft u de ingredienten en de bereidingswijze. 

Ingrediënten (voor 1 liter soep)

  • 1 pompoen
  • 1 blokje groentenboullion
  • 1 grote winterwortel /of 200 gram wortels
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 liter water

 BEREIDINGSWIJZE

1. Snijd de pompoen door de helft en haal de pitten er uit.
2. Schil de pompoen en snijd deze in stukjes net als de winterwortel.
3. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
4. Zet een pan op het vuur en giet er een scheutje olie in.
5. Bak de uien licht aan in de olie en voeg daarna de knoflook toe.
6. Doe de pompoen, wortel, bouillonblokje en water in de pan.
7. Breng aan de kook en laat minimaal een half uur koken.
8. Kook de groente zacht en maak met behulp van een staafmixer of blender een gladde soep.
9. Je soep is gereed en klaar om lekker van te eten.